bodylab blog

Broodje tonijn met spinazie, rode paprika en kappertjes

28.05.2014

Een gezond broodje tonijn met spinazie, rode paprika en kappertjes. Smaakvol en schoon!

Wat heb je nodig? 

  • meegranen- of speltbroodjes (2 stuks à 120 gram per broodje);
  • Tonijn op water (uitlekgewicht 130 gram);
  • 80 gram verse spinazie 
  • 1 rode paprika (+- 130 gram);
  • 30 gram kappertjes);
  • Peper en zout.

Bereidingstijd: 5-10 minuten 
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk 

broodje-tonijn-met-paprika-kappertjes-spinazie

Was de verse spinazie en laat deze even enkele minuten uitlekken. 

Snij ondertussen de paprika in kleine reepjes. Dit gaat het makkelijkste door de paprika rechtop te zetten en de zijkanten van de paprika af te snijden. Deze grote stukken snijd je weer in dunnen reepjes.

Voor dit recept hebben we gekozen voor een rode paprika omdat deze naar onze mening het beste bij het recept past. Uiteraard kun je ook een gele of groene kiezen indien je dit lekkerder vindt of er geen rode voor handen is

Snij ondertussen een broodje open en beleg deze met een goede laag spinazie blaadjes. 
Open de tonijn en giet het water van het blik af. Beleg het broodje vervolgens met een goede laag tonijn. Strooi wat vers peper en indien gewenst zout over de tonijn. 

Giet de kappertjes af en leg er naar smaak het gewenste aantal op de tonijn. 

Maak het broodje af door de paprika reepjes gelijkmatig over het broodje te verdelen. 

resultaat-broodje-tonijn

voedingswaarde-broodje-tonijn

Eet smakelijk!

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: