bodylab blog

Chia Brood

18.09.2013

We hebben weer een nieuw recept ontvangen van een instagram volger, ditmaal het Chia Brood. Heb jij een recept wat zowel lekker is als verantwoord, laat het ons weten via info@bodylab.nl of Instagram BodylabNL. Naast de eer zullen we je natuurlijk op gepaste wijze belonen. 

Chia Brood, het klinkt misschien een beetje vreemd maar nadat wij deze tip ontvingen waren we zo benieuwd dat we het wel moesten bereiden. Nadat we het brood gemaakt hadden waren we meteen overtuigd. Met verantwoorde ingrediënten als lijnzaad, magere kwark en amandelen is het chia brood niet alleen heel lekker maar ook enorm verantwoord voor elk dieet. 

Chia Brood 

Benodigdheden:
- 250 gram magere kwark;
- 40 gram Chia Zaad;
- 70 gram walnoten;
- 50 gram gemalen walnoten;
- 2 theelepels Lijnzaad (+- 10 gram);
- ½ theelepel bakpoeder;
- 1 theelepel zout.

mengsel-chia-brood 

Voordat je begint verwarm je de oven op 160 graden. Meng de magere kwark en het Chia Zaad en laat het zo’n 10 minuten rusten, in deze 10 minuten kun je de walnoten verkleinen.  Voeg na de 10 minuten rust de rest van de ingrediënten toe. 

Kneed het deeg en vorm een brood, strooi direct het lijnzaad over het brood heen.  Leg het brood op bakbapier en laat het 30-35 minuten op ongeveer 200 graden bakken.

Let op: laat het brood helemaal afkoelen voordat je het snijdt. Wanneer je het brood bakt volgens de doseringen die wij hebben aangegeven zul je genoeg hebben voor 12 porties. 

resultaat-chia-brood 

Eet Smakelijk! 

voedingswaarde-chia-brood

New Call-to-action

Topics: Recepten, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: