bodylab blog

Eierschotel met Broccoli

5.06.2014

Het onderstaande recept is bedoeld als ovenschotel die je kunt maken voor meerdere personen en geschikt is als maaltijdvoorbereiding. De maaltijd bevat zeer weinig koolhydraten maar vult daarentegen heel goed. Ideaal voor sporters of mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Benodigdheden:

  • 400 gram broccoli;
  • 9 eieren (+- 540 gram);
  • 50 ml (halfvolle) melk.

Neem een broccoli, was de broccoli en snijd hem vervolgens in roosjes. Voordat je hem in de ovenschaal verwerkt, laat je hem 4 minuten koken. Nadat je de broccoli hebt gekookt laat je hem afkoelen. 

Je kunt als toevoeging wat rauw gesneden spinazie in de schotel toevoegen. 

Meng ongeveer 9 eieren met 50 ml melk met wat peper en zout en roer het ei-mengsel tot het een egale, gele substantie is. 

Meng de broccoli met het eimengsel en roer het geheel goed door met een vork of een garde. Laat het een minuutje rusten en roer het nogmaals goed door. 

Vet een ovenschaal in en giet het mengsel van ei en groente in de ingevette schaal. Indien je dieet het toelaat, kun je nog een beetje oude geraspte kaas over de schotel heen strooien. 

eierschotel-met-broccoli

Plaats de schotel ongeveer 8 minuten in een op 220c voorverwarmde oven. Houd de schotel goed in de gaten. Wanneer je ziet dat het ei gestold is en de randen van de schotel lichtbruin worden kun je de schotel uit de oven halen.

eierschotel-met-broccoli-in-oven

Je kunt de maaltijd direct opdienen. 

Wanneer je de maaltijd wil bewaren laat de schaal afkoelen en verpak de schotel met vershoudfolie. Je kunt het gerecht 2-3 dagen in de koeling bewaren. Eet smakelijk!

eindresultaat-eierschotel-met-broccoli

Eet smakelijk!

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: