bodylab blog

Eiwitrijke chocolade speltpannenkoekjes

24.12.2014

Pannenkoeken en chocolade. Dat samen?! En dan ook nog eens eiwitrijk en gemaakt van speltmeel?! Dat zijn zo veel voordelen in 1 recept dat het bijna onwerkelijk lijkt. Toch is deze heerlijke traktatie, die gemaakt is door fitchick Eva Louise, werkelijkheid en helemaal niet moeilijk om te maken. Check hieronder het recept!

Wat heb je nodig?

  • 150 ml eiwit zonder dooier;
  • 20 gram speltmeel;
  • 1 scoop Bodylab Whey Protein (= 1 scoop);
  • 6 gram cacao (1 el);
  • snufje bakpoeder

Moelijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bereidingstijd: ca. 10 minuten 

Het recept voor deze heerlijke pannenkoekjes is eigenlijk ontzettend makkelijk. Je kan gewoon alle ingredienten door elkaar heen mixen totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Wanneer het mixen klaar is kan je het beste de mix even 5 minuten laten rusten. 

Daarna kan je de pannenkoekjes bakken. Je kan hiervoor het beste een koekenpan gebruiken. Zet de pan op halfhoog vuur en doe er een klontje kokosolie in als de pan warm is. Daarna kan je een soep lepel van de pannenkoekenmix toevoegen. Wanneer de bovenkant van de pannenkoek bijna gestold is kan je de pannenkoek omdraaien. 

chocolade-spelpannenkoekjes
Wanneer de pannenkoekjes klaar zijn kan je ze aftoppen met je favoriete topping. Lekker ouderwets stroop of volg de tip hieronder en voeg pindakaas en banaan toe. 

Tip: Chocolade is natuurlijk ontzettend lekker in combinatie met banaan pindakaas! Om het macro-vriendelijk te houden kan je de pindakaas vervangen door PB2. 

Eet Smakelijk! 

voedingswaarden-speltpannenkoekjes

New Call-to-action

Topics: Recepten, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: