bodylab blog

Gamba’s uit de oven

12.12.2013

Gamba’s zijn misschien niet je eerste keuze voor een goed bron van eiwitten. Maar met een klein beetje aankleding kun je deze beestjes met meer dan 20% eiwit veranderen in een heerlijke hap. 

Wat heb je nodig voor dit recept? 
• 250 gram gamba's; 
• 1 grote teen knoflook (+- 15 gram, naar wens meer);
• 1 Spaanse rode peper  (+- 50 gram);
• Olijfolie 
• Peper en zout 

Neem per portie gamba’s ongeveer 2 teentjes knoflook en snij deze in grove stukken. Snij de peper in hele kleine stukjes. Doe de gamba’s in een kom en giet er flink wat olijfolie overheen. Voeg de stukken knoflook, de gesnipperde rode peper en wat versgemalen zout en peper toe. Roer het geheel goed door en laat de smaken bij elkaar komen door het een paar uur tot een dag in de koelkast te laten staan. Om de gamba’s zo goed mogelijk te marineren het liefst nog 1 a 2 keer goed doorroeren. 

 Wanneer je ze wilt bereiden leg de gamba’s dan in een ovenschotel en giet de marinade eroverheen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Plaats de ovenschotel ongeveer tien minuten in de oven en haal de schaal er dan uit. Schep de gamba’s om en plaats de schaal terug in de oven tot de gamba’s een lichtbruine kleur krijgen. 

gamba's-uit-de-oven

Je kunt ze uit de oven halen en direct serveren. 

Eet smakelijk

voedingswaardetabel-gamba's-uit-oven

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: