bodylab blog

Gestoomde zalm met groene asperges en courgette

21.01.2014

Dit recept is overheerlijk en een zeer gezonde keuze. Perfect voor iedere sporter en/of wanneer je op dieet bent. En misschien niet onbelangrijk, echt heel erg makkelijk om te maken! 

Wat heb je nodig? 
• 1 zalmmoot à 200 gram;
• Groene asperges (+- 80 gram);
• 2/3 courgette (+-200 gram);
• 1 sjalot (+- 30 gram);
• 1 teen knoflook (+- 15 gram);
• 1 hele citroen (+- 150 gram);
• Peper en zout 
• Aluminium folie 

Bereidingstijd: 20 minuten 
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk 

Neem een stuk aluminium folie wat minimaal groot genoeg is om de zalm en wat groenten in te verpakken. Leg de zalmmoot op de folie. 

Snij de groene asperges op formaat van de zalmmoot en leg deze aan weerszijde. Snij de sjalot in fijne ringen en voeg naar smaak toe. Maak een teentje knoflook schoon en leg deze in zijn geheel bovenop de zalm. Voeg wat versgemalen peper en zout toe. 

ingrediënten-zalm-asperges

Snij de courgette in dunnen plakjes en halveer deze. Leg deze om de zalm heen. Neem nog 2 schijfjes citroen en leg deze bovenop de zalm. 

zalmpakket-met-asperges

Vouw het pakketje goed dicht en leg deze in een op 180c voorverwarmde oven. Laat ongeveer 12 minuten garen in de oven. 

resultaat-zalmpakket 

Haal de pakketjes na 12-15 minuten uit de oven en vouw de folie open. Indien de zalm bijna gaar is dan kun je het gerecht op het bord scheppen of het pakketje opengevouwen op een bord leggen. 

Eet smakelijk!!

voedingswaarde-zalmpakket

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: