bodylab blog

Griekse aubergines

14.08.2013

Deze gevulde Griekse aubergines zijn een lekkere frisse hap met een heel eigen smaakbeleving. Ideaal voor een vegetarisch menu maar ook perfect te combineren met een mooi gegrild stukje vlees of vis. 

WAT HEB JE NODIG?   

  • 2 aubergines (+- 500 gram);
  • 300 gram griekse yoghurt;
  • 50 gram amandelschaafsel;
  • 2-3 takjes munt;
  • Peper en zout;
  • Olijfolie.
Bereidingstijd: 30 minuten 
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk 
 

ingredriënten-griekse-aubergines

Allereerst moeten de aubergines even gekookt worden. Gebruik hiervoor een grote pan met een deksel. Vul de pan voor ongeveer voor de helft met water en breng dit aan de kook. Laat de aubergines ongeveer 5 minuten koken en haal ze daarna uit het kokende water om ze ongeveer 10 minuten te laten afkoelen.

Verwarm alvast de oven voor op 180 graden. Wanneer de aubergines zijn afgekoeld kun je deze in de lengte doormidden snijden. Verwijder ongeveer de helft tot drie kwart van het vruchtvlees.

Neem een ovenschaal en wrijf deze licht in met olijfolie. Leg de aubergines in de ovenschaal en strooi er wat zout en peper overheen. Doe de aubergines 10 minuten in de oven. 

griekse-aubergines-uit-oven

Neem de blaadjes van de takjes munt en snij deze zeer fijn. Meng de gesnipperde munt en drie kwart van het amandelschaafsel met de yoghurt en roer dit goed door tot het een geleidelijk geheel is.

Terwijl de aubergines nog in de oven zitten gaan we het overige amandelschaafsel licht roosteren. Neem hiervoor een droge koekenpan op matig vuur. Het is belangrijk het amandelschaafsel gelijkmatig te verdelen en continue om te scheppen zodat het geleidelijk roostert en niet aanbrandt.

Haal de aubergines uit de oven en laat ze ongeveer 5-10 minuten afkoelen. Leg ze daarna op het bord en vul ze met het yoghurtmengsel. Strooi daarna het gebrande amandelschaafsel over de aubergines en ze zijn klaar om te serveren. 

resultaat-griekse-aubergines-uit-oven

voedingswaarde-griekse-aubergines-uit-oven

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: