bodylab blog

Groene Smoothie met Whey

9.01.2014

Groene smoothies! Met het juiste recept een erg makkelijk en smakelijk manier om in een keer een bom van groente en fruit binnen te krijgen. Er wordt door ons team regelmatig flink geëxperimenteerd met diverse combinaties van groenten, fruit en whey poeder. 

Whey poeder? Ja, we voegen ook graag whey poeder toe aan onze groene smoothies. 
Waarom? Ten eerste omdat we na een keiharde training natuurlijk genoeg eiwitten willen binnenkrijgen om te herstellen. Ten tweede omdat een groene smoothie eigenlijk nog veel lekkerder is wanneer je wat whey eiwit toevoegt! 

ingedriënten-groene-smoothie-whey-protein 

Hieronder onze basic groene smoothie die we hebben gemaakt met onze Whey Protein banaan. Naast banaan zijn de volgende smaken ook goed te gebruiken: pineapple, vanilla, coconut, yoghurt raspberry, strawberry en tropical. 

Wat heb je nodig? 
• Andijvie (125 gr);
• 2 stengels bleekselderij (+- 100 gram); 
• 1 banaan (+- 100 gram);
• Munt (8 blaadjes/10 gram)
• 125 ml halfvolle yoghurt; 
• Whey protein banaan (28 gram - 2.5 scoop).

eindresultaat-groene-smoothie-met-whey-protein 

Neem een blender en giet hierin ongeveer 125 ml yoghurt. 
Snij de andijvie en spoel deze even af met koud water. Onze ervaring is dat de meeste supermarkten prima voorgesneden en gewassen andijvie hebben. Voeg ongeveer 125 gram andijvie toe aan je yoghurt/water. 

Pluk ongeveer 8 blaadjes verse munt van de stengel en voeg deze toe aan de blender. Laat de blender nu draaien tot het geheel is veranderd in een egale drank. 

Snij of breek de banaan in stukjes en voeg deze samen met de Whey Protein toe aan de blender. Laat de blender nog even draaien tot de smoothie mooi egaal is. 

Enjoy! 

voedingswaardentabel-groene-smoothie

 

Top 10 supplementen e-book

Topics: Voeding, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: