bodylab blog

JLO's favoriete boerenkoolsalade

30.08.2014

Als je aan boerenkool denkt, denk je vast niet direct aan een lekkere salade. Toch is deze groente echt heerlijk om als salade te gebruiken. Het is niet voor niets dat dit ook een van JLO’s favoriete salades is. Boerenkool, of Kale zoals de Amerikanen zeggen, is helemaal terug van weggeweest. Het zit boordevol vitamines en mineralen. En zeker wanneer het ongekookt in een salade verwerkt wordt is deze oerhollandse groenten wat ons betreft een blijvertje! 

Wat heb je nodig?

  • 1 bosje boerenkool (150 gram);
  • 100 gram pompoenpitten;
  • 50 gram geraspte kaas (bij voorkeur 20+);
  • 2 eetl . verse citroensap (+- 10 gram);
  • 1 cl extra vergine olijfolie (+-10 gram);
  • 1 grote sjalot, fijn gehakt (15 gram);
  • Zout

Moelijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten 

boerenkoolsalade-en-jennifer-lopez

Je begint met het roosteren van de pompoenpitten. Wanneer je de pompoenpitten iets roostert haal je de smaak omhoog en zorg je ervoor dat het een iets getoaste smaak krijgt. 

Was de boerenkool in een vergiet en droog daarna goed.

Snij de boerenkool en verwijder de harde stelen. 

Meng in een schaaltje de citroensap, olijfolie, sjalot en zout voor de dressing.

Snij, rasp of verkruimel de kaas in kleine stukjes. 

Verdeel de dressing over de boerenkool en doe daar de kaas en de pompoenpitten overheen. 

Je kan deze salade in een leuke schaal serveren of verdelen over 6 borden. 

Enjoy!

voedingswaarde-boerenkoolsalade

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: