bodylab blog

JLO’s favoriete Zeebaars Ceviche

9.10.2014

Dit recept is een van JLO’s favoriete visgerechten. Een ceviche is makkelijk, mager, gezond en speciaal tegelijk. Een ceviche is een gerecht uit Zuid Amerika. De vis wordt gegaard in de zuren van de andere ingrediënten. Hierdoor komt er geen pan aan te pas en blijven en blijven er zoveel mogelijk voedingswaarden behouden. 

Wat heb je nodig? 

  • 450 gram Zeebaarsfilet (in kleine blokjes gesneden);
  • 225 gram Maiskorrels (gekookt);
  • 1 groene appel (+- 150 gram);
  • ½ grote rode ui (+-80 gram);
  • 2 Limoenen (+- 120 gram);
  • ½ eetlepel Extra vergine olijfolie (2.5 gram);
  • 1 eetlepel verse bieslook (+-5 gram);
  • 2 kleine roma tomaten (zonder zaden (150 gram);
  • ½ theelepel zeezout;
  • 2 eetlepels verse koriander (hou wat over voor de garnering)

Moelijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten + 2 uur wachttijd 

zeebaars-recept-jennifer-lopez

Om te beginnen dienen de ingrediënten gesneden te worden. Het is belangrijk je hierbij de juiste volgorde aan te houden. Hierdoor verkleuren de ingrediënten het minst en blijft de vis zo lang mogelijk gekoeld. 

Als eerste snijden we de rode ui. Je kan de ui in halve ringen snijden of in kleine stukjes. Wij hebben er voor gekozen het in kleine blokjes te snijden. 

Hierna kan je beginnen met het snijden van de Roma tomaten. Snij de tomaten met een scherp kartelmes in 1cm grote stukjes. De verse kruiden kunnen nu ook gesneden worden. Voor de bieslook is het erg handig om een schone schaar te gebruiken. De koriander is het handigst te snijden met een mes. 

Snij nu de groene appel. Om extra vitamine te behouden kan je de schil er gewoon op laten zitten. Verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes. 

Was nu de limoenen onder de kraan. Na het wassen kan je de limoenen raspen met een fijne rasp. Zorg ervoor dat je alleen de groene buitenkant van de limoen raspt. Het witte gedeelte van de schil is bitter. Wanneer die limoen geraspt zijn kan je ze doorsnijden en uitknijpen.

Haal als laatste de zeebaarsfilets uit de koelkast en snijdt deze in stukjes. 

Mix alle ingrediënten samen in een grote kom. Dek dit goed af en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan voordat je het serveert. 

Wanneer de ingrediënten samen minimaal 2 uur in de koelkast hebben gestaan, zal je zien dat de vis licht gegaard is door de zuren van de andere ingrediënten. 

Verdeel de ingrediënten over 6 borden en garneer met een limoen partje en de overgebleven koriander.

Eet Smakelijk! 

voedingswaarde-recept-jennifer-lopez

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: