bodylab blog

Kabeljauw met Mosterd en citroen uit de oven

23.06.2015

Een eiwitrijk, gezond en lekker recept. Ideaal voor sporters en mensen die een eiwitdieet volgen. Maak je stukje kabeljauw op een verantwoorde manier klaar!

Wat heb je nodig voor dit recept?

De voedingswaarden van dit recept is berekend op basis voor 4 personen.
  • Kabeljauw (200gr per persoon);
  • 1 Citroen;
  • Grove mosterd (30 gram);
  • Vers gemalen peper/zout 
  • 6 el olijfolie (+- 30 gram);

Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk
Bereidingstijd : ongeveer 25 minuten

Snij de schil van de citroen en snij deze in fijne reepjes. Kook de reepjes twee minuten in een klein laagje water en giet ze af. Als je de schil verwijdert is er een witte laag zichtbaar die tussen het vruchtvlees en de schil zit. Rasp deze witte laag van de citroen af.

Vet een braadslee in met wat olijfolie en Leg de stukjes kabeljauw met wat tussenruimte in de braadslee. Smeer een dun laagje mosterd over de kabeljauw, ongeveer een klein theelepeltje. 
Strooi de gemalen citroenrasp over de vis. Voeg wat versgemalen peper en zout toe en verdeel de reepjes citroenschil over de vis. Giet nog een heel klein beetje olijfolie over de vis. 

kabeljauw-in-ovenschaal

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden. Dek de schaal af met aluminium folie en doe de schotel ongeveer 12 minuten in de oven. 

Haal de schaal na 12 minuten uit de oven. Verwijder de aluminiumfolie en doe de schaal nogmaals een minuut of 4 in de oven zodat de bovenkant knapperig kan worden. Indien je een oven hebt met een gril is het ook een aanrader om even de gril functie/bovenwarmte aan te zetten.

De vis kan zo op het bord en is lekker te combineren met een frisse salade en/of verse gekookte groente. 

kabeljauw-op-het-bord

31. Kabeljauw met Mosterd en Citroen Uit de Oven.png

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: