bodylab blog

Kipsate met High Protein Peanutsauce

15.05.2015

Dat kip een goede bron van eiwitten is hoef je aan een sporter niet te vertellen. Toch is het altijd een gedoe met het op smaak maken van de kip. Met alleen specerijen of kruiden is de kip vaak te droog en met marinade of woksaus vaak te calorierijk. Tot voor kort was dat ook met pindasaus. Die tijd is voorbij!

Bodylab heeft een nieuwe high protein pindasaus op de markt gebracht. De pindasaus bestaat voor maarliefst 50% uit eiwitten. Pindasaus is dus nu niet alleen een smaakmaker, maar zorgt er ook voor dat jouw gerecht nog meer eiwitten bevat! 

We hebben maar meteen een lekker recept voor jullie gemaakt met heerlijke Kipsaté! 

Wat heb je nodig?

  • 2 kipfilets (300 gram);
  • 1 eetlepel kerriepoeder (8 gram);
  • 1 theelepel paprikapoeder (8 gram);
  • 1 theelepel sambal (10 gram);
  • 1 teen knoflook (15 gram);
  • 1 eetlepel olijfolie (5 gram);
  • Sap van 1/2 citroen (75 gram);
  • Zout;
  • Peper;
  • Satestokjes.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

kipsate-met-high-protein-peanut-sauce

Recept Kipsaté

Het recept voor Kipsaté is eigenlijk hartstikke makkelijk. Het enige waar je goed op moet letten is de hygiene. Was goed je handen, snijplank en messen zodat bacteriën geen kans krijgen. 

Kipsaté kan je van verschillende soorten vlees maken. Wij hebben gekozen om het te maken van kipfilets. Die komen van de borst van de kip en zijn het magerst. Je kan de sate ook van kippendij maken. Doordat het vlees daarvan iets vetter is droogt het minder snel uit. Maar dit moet dan natuurlijk wel binnen je macro’s passen;).

Je begint met het snijden van de kip. Maak de stukjes niet te groot, zo voorkom je dat de kip rauw van binnen blijft. Doe de gesneden kip in een stevig diepvrieszakje en voeg de andere ingrediënten hier ook aan toe. Kneed het zakje daarna zodat alle ingrediënten goed mengen en de marinade in de kip trekt. Laat de kip nu minstens een half uur marineren in de koelkast. Laat de stokjes voor de sate weken in lauw warm water zodat de stokjes tijdens het grillen niet verbranden. 

Wanneer de marinade goed in de kip getrokken is kun je de kip op stokjes rijgen en beginnen met het grillen van de kip. Voor extra smaak is grillen op een houtskoolbarbecue het lekkerst, maar een grillpan of koekenpan kan natuurlijk ook. Zorg dat de kip van binnen goed gaar wordt.

Het maken van de pindasaus is ontzettend makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen is het gewenste aantal scoops van de High Protein Peanutsauce in een bakje te doen en daar al roerende kokend water aan toe te voegen. Ga door totdat je de gewenste dikte hebt. 

Leg de kipsate op een bordje, voeg de pindasaus toe en maak af met wat stukjes komkommer of rodepeper. 

Enjoy!! 

voedingswaarde-recept-kipsate-high-protein-peanut-seace

New Call-to-action

Topics: Recepten, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: