bodylab blog

Makkelijke Griekse Salade

21.04.2015

Deze Griekse Salade met komkommer is fris en licht verteerbaar. Het is super easy om te maken en daardoor is het een geweldig bijgerecht of een vullende lunchsalade. 

Wat heb je nodig?

  • 1 komkommer (+- 350 gram);
  • 4 olijven (+-30 gram);
  • 1/2 rode ui (+-50 gram);
  • 1 grote tomaat (+-140 gram);
  • 1 teentje knoflook (+- 15 gram);
  • 1 eetlepel olijfolie (5 gram);
  • Sap van 1/2 citroen (+-75 gram);
  • 1 handje feta kaas (+- 40 gram);
  • Zout;
  • Peper.
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

gezonde-griekse-salade

Begin met het snijden van de komkommer. Halveer eerst de komkommer en snijd de komkommer daarna in de lengte door het midden. Je kan nu met een lepel gemakkelijk de smaakloze waterige binnenkant eruit halen. Snijd de komkommer hierna in strookjes en de strookjes in stukjes. Doe de komkommer in een schaaltje.

Snij hierna de tomaten in stukjes, gebruik hiervoor een broodmes, die snijdt makkelijker door de tomaat heen. Halveer de olijven, snij de knoflook fijn en snij de rode ui in halve ringen. 

Voeg de gesneden ingrediënten toe aan de komkommer. Breng op smaak met peper en zout, voeg olijfolie en citroensap toe en meng de ingrediënten goed door elkaar. Maak de salade hierna af met wat verbrokkelde feta kaas. Dit zorgt voor de rechte griekse touch.

Enjoy! 

voedingswaarde-gezonde-griekse-salade

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: