bodylab blog

Mini kwarktaartje

14.01.2015

Kwarktaartjes zijn altijd al een van ons favoriete guilty pleasures geweest. Of hoef je jezelf niet zo “guilty” te voelen na het eten van dit kwarktaartje? De bodem is gemaakt van dadels en whey eiwitten in de heerlijke smaak Cookies and Cream en de kwarklaag is gemaakt van eiwitrijke magere kwark en nogmaals whey. Dit keer in de frisse Cherry Yoghurt smaak. Volgens mij kunnen we de kwarktaart, die gemaakt is door fitchick Eva Louise van EEFSHEALTH, gewoon blijven eten. Geniet ervan!

Wat heb je nodig?

Bodem

  • 30 gram dadels
  • 14 gram (= 1 ruime scoop) Whey Protein (Cookies & Cream)
  • 1 tl kokosolie (gesmolten (+-5 gram)
  • Bakpapier
  • Klein taartvormpje


Kwarklaag

  • 200 gram magere kwark 
  • 14 gram (= 1 grote scoop) Whey Protein (Cherry Yoghurt)
  • 2 gelatine blaadjes 

Moelijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 4uur wachttijd

kwarktaartje

Recept Kwarktaart


Bodem
Laat de dadels wellen in heet water. Prak ze daarna fijn met een vork. Mix de whey en de kokosolie erdoor. Dit gaat aan het begin lastig, dus je kan het ook met je handen doen. Bedek de bodem van het taartvormpje met bakpapier en verdeel de bodem hierover. Zet dit even in de koelkast. 

Kwarklaag
Laat de blaadjes gelatine alvast in koud water zacht worden. Mix de whey door de kwark. Haal de blaadjes gelatine uit het koude water en knijp uit. Voeg 2 el heet water toe aan een bakje waar je vervolgens de gelatine in oplost. Mix dit door de kwark en zet het in de koelkast voor ongeveer 4 uur (of een nacht). 

Eet Smakelijk! 

New Call-to-action

Topics: Recepten, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: