bodylab blog

Oven Baked Zoats

30.11.2014

Zoats, je ziet het steeds vaker voorbij komen. Mocht je dit voor het eerst zien. Zoats is Oats, havermout dus, met Zucchini, dat het engelse woord is voor Courgette. Bij deze combinatie zal je niet meteen denken, oohhhh wat lekker! Maar toch is het echt heerlijk en je hebt meteen al een portie groenten binnen tijdens het ontbijt! Bij het recept van fitchick Eva Louise van EEFSHEALTH wordt er nog een stukje verder gegaan. Het wordt gebakken in de oven waardoor het lekker fluffy en warm wordt. Morning powerfood! Het recept is niet heel moeilijk te maken en je kan het op smaak maken met jouw favoriete Bodylab Whey! Geniet ervan! 

Wat heb je nodig?

  • 100 gram courgette;
  • 40 gram havermout;
  • 1 scoop Bodylab whey a 24 gram (smaak naar keuze);
  • 1 ei (of alleen het eiwit, heel ei =  +-60 gram);
  • 150-200 ml halfvolle melk (water kan ook);
  • snufje bakpoeder;
  • bakspray;
  • toppings naar keuze

Moelijkheidsgraad: Gemakkelijk

Bereidingstijd: ca. 40 minuten 

overbaked-oats

Recept Oven Baked Zoats

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Rasp daarna de courgette, meet de ingrediënten af en mix de ingrediënten door elkaar. 

Je kan het beste eerst beginnen met het toevoegen van 150 ml water of melk. Is het dik, dan kan je nog wat extra vloeistof toevoegen. De dikte is namelijk afhankelijk van de whey die je gebruikt. 

Vet een ovenbestendig schaaltje in, voeg de inhoud toe en zet het in de oven voor ongeveer 30 minuten. Kan je in de tussentijd nog een kleine workout doen… ;) 

Top het met je favoriete fruit of andere toppings.

Eet Smakelijk! 

voedingswaardetabel-ovenbaked-oats

New Call-to-action

Topics: Recepten, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: