bodylab blog

Pepernoten Taart

1.12.2016

Jacky Nobels heeft voor ons weer een overheerlijk recept gemaakt, lees het hieronder!

Iedere keer als ik pepernoten eet krijg ik weer dat ultieme sinterklaasgevoel. Om te voorkomen dat het hele zakje pepernoten daardoor in 1 keer op gaat, maakte ik een pepernoten taart. Neem een flink stuk en geloof me, je zit vol en grijpt niet meer naar het zakje pepernoten! 

Wat heb je nodig?

  • 250 ml magere melk;
  • 90g speltbloem;
  • 90g Bodylab Whey (Vanille);
  • 70g amandelmeel;
  • 3 el gesmolten kokosolie (+-20 gram);
  • 2 tl bakpoeder;
  • 2 eieren (+-120 gram);
  • 2 el koekkruiden;
  • 2 el zoetstof poeder;
  • 80g kruidnoten;
  • Springvorm met bakpapier.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bereidingstijd: 1 uur

Pepernoten Taart

Als eerste verwarmen we de oven voor op 170 graden.

Pak vervolgens alle ingrediënten, behalve de kruidnoten en doe deze in de blender en meng dit tot een glad beslag.

pepernotentaart-met-whey-protein

Giet het beslag in de met bakpapier beklede springvorm en strooi de kruidnoten gelijkmatig over de taart heen. 

Bak de taart ongeveer 35 minuten. Kijk regelmatig of de taart goed is door er een satéprikker in te steken en te kijken of er beslag aan blijft kleven. Kleeft er geen beslag aan, dan is hij klaar! 

Laat hem niet te lang in de oven staan want dan wordt de taart snel droog!

Enjoy clean eating!! 

voedingswaarde-pepernotentaart-met-whey-protein

New Call-to-action

Topics: Recepten, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: