bodylab blog

Protein wrap met zalm

6.08.2013

Dit is een gemakkelijk recept met weinig koolhydraten. Ideaal voor wanneer je in een low carb dieet een alternatief wil voor vlees of vis met enkel wat sla. Het recept is vrij basic maar dit kun je uiteraard uitbreiden naar eigen smaak met bijvoorbeeld komkommer, dragon etc. 

WAT HEB JE NODIG?
- 1 Protein Wrap (30 gram, 1 scoop = 15 gram);
- Gerookte zalm (+- 100 gram);
- Veldsla (+- 50 gram);
- Boursin light (+- 10 gram);
- 1 el olijfolie (+- 5 gram);
- Zout

Bereidingstijd: 10 minuten 
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk 

Eerst gaan we de Protein Wrap bakken. Meng hiervoor 25 gram Protein Wrap poeder met 75ml water een paar druppels olijfolie en voeg een snufje zout toe. Gebruik voor het mengen bij voorkeur een shaker. 

bodylab-protein-wrap-pan

Laat een pan op laag vuur warm worden en giet hier wat olie in. Giet het beslag in de pan wanneer deze is opgewarmd en laat de wrap rustig bakken tot de bovenkant droog is. Draai de wrap dan om en bak deze nog enkele momenten tot de andere zijde ook gaar is. Bak de wraps bij voorkeur op laag vuur. Op hoog vuur zal de Protein Wrap snel aanbranden.

bodylab-protein-wrap-zalm

Niet elke pan is gelijk qua diameter. Als de wrap iets te dik is dan kun je de volgende keer iets minder mengsel gebruiken. Smaken verschillen maar de wrap is het mooiste als deze vrij dun is. 

Laat de wrap heel even afkoelen als deze klaar is. Besmeer de wrap met roomkaas en beleg deze met zalm en veldsla. Vouw deze goed dicht en eet smakelijk! 

Bodylab Protein Wrap met gerookte zalm eindresultaat

voedingswaarde-protein-wrap-zalm

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: