bodylab blog

Raw Chocolate

31.07.2014

Dit heerlijke en verantwoorde recept willen wij jullie niet onthouden. Het wordt gemaakt van Kokosolie, rauwe cacao en ipv suiker worden er dadels gebruikt. Doordat de cacao maar tot 30 graden wordt verwarmd is de cacao nog rauw en bevat het ontzettend veel waardevolle voedingstoffen. Rauwe cacao zit boordevol anti-oxidanten. Deze stoffen helpen je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.

Wat heb je nodig?

Moelijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

raw-chocolate

Smelt 50 gram kokosolie langzaam in een pannetje. Kokosolie smelt al bij 25-30 graden. Verdere verhitting is dus niet nodig, de cacao blijft hierdoor nog rauw. Ontpit ondertussen de dadels totdat je 100 gram dadels hebt.

Doe de dadels, gesmolten kokosolie en 3 flinke eetlepels rauwe cacao poeder in een keukenmachine of werk met een shakebeker en een staafmixer. 

Mix dit totdat alles helemaal fijngemalen en goed gemengd is. 

Doe een stukje keuken papier in een bakje en verspreid het mengsel over het keukenpapier. 

Leg dit in de vriezer en breek een stukje af wanneer je trek hebt. Leg de rest daarna weer in de vriezer. 

raw-chocolate

voedingswaarde-raw-chocolate

New Call-to-action

Topics: Recepten, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: