bodylab blog

Recept Banana Raspberry Muffins

11.10.2016

Wie houdt er niet van zoete lekkernij? Deze muffins met een topping van frambozen passen in elk verantwoord dieet en zijn super lekker. Het recept is mede door toevoeging van de Whey goed voor de dagelijkse eiwitinname. Frambozen zijn niet alleen lekker maar bevatten van nature vitamine C die bijdragen aan het behoud van een goede weerstand in een koude omgeving. Dat komt goed van pas nu de koudere maanden er aan komen. Verder is vitamine C van belang voor een goede conditie van de bloedvaten. Een lekker en gezond recept dus! 

Wat heb je nodig?

  • 160g speltbloem;
  • 200g magere kwark;
  • 4 eieren;
  • 300ml melk;
  • 1 rijpe banaan;
  • 60g Bodylab Whey (vanille);
  • 50g zoetstof;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 100g frambozen.

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Bereidingstijd: 40 minuten

Recept Banana Raspberry Muffins

We beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Vervolgens vet je de muffinvormen in om te voorkomen dat de muffins na het bakken aan de vorm vast blijven zitten. 

Vermeng alle ingrediënten met elkaar behalve de frambozen. Roer het mengsel door tot het een glad geheel is. 


Giet vervolgens de muffinvormen voor de helft vol met het beslag.

Top de muffins af met de frambozen. Wanneer de muffins in de oven gaan rijzen komen de frambozen in het m
idden van de muffin te zitten. Doe de muffinvormen vervolgens 20 minuten in de oven.
 

banana-raspberry-muffins-whey

Vaak wordt er op een muffin gekozen voor een slagroom topping maar daar zitten veel vetten en suikers in. Doe daarom in plaats van slagroom een beetje magere kwark op de muffins als frisse topping. 

Enjoy clean eating!! 
 
New Call-to-action

Topics: Recepten, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: