bodylab blog

Heerlijke salade met kip, druiven en appel

11.07.2014

Een goed gevulde salade is altijd heerlijk om te eten. Of het nou als lunch is of als diner, het is een goede en gezonde manier om je dagelijkse behoeftes aan te vullen. Omdat de salade niet gekookt of gebakken wordt blijven de belangrijke vitamines en mineralen ook nog eens behouden. Een salade is ook een ideale manier om gezond te eten als je geen mogelijkheden hebt om direct iets te koken of bakken. Even vooraf maken en op een later moment van genieten! Hou dan wel even de dressing apart om er voor te zorgen dat de sla niet slap wordt maar lekker crispy blijft! 

Wat heb je nodig? 

  • IJsbergsla (+-180 gram);
  • 150 gram rucola
  • Gesnipperde gele/oranje wortel (+- 100 gram);
  • 1 pink lady appel (+-150 gram);
  • 6 groene druiven  (+- 40 gram);
  • 150 gr kipfilet
  • 2 el olijfolie (+- 10 gram);
  • Balsamico azijn (+- 5 gram);
  • Zout
  • Versgemalen peper

Moelijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten 

salade-met-kip-druiven

Het is het handigst om te beginnen met het bakken van de kip. Als de kip in de pan ligt heb je mooi tijd om de andere ingrediënten te snijden voor de salade. 

Om de kip goed te garen is het slim om de kipfilet even plat te slaan. De kip wordt hierdoor malser en overal even dik waardoor de garingstijd voor de hele kipfilet hetzelfde is. 

De makkelijkste manier om dat te doen is de kip even goed kruiden met peper en zout, daarna een plastic folie of stevig diepvrieszakje over de kip leggen en er met een koekenpan even goed op te slaan. Niet zo hard als Mohammed Ali back in the days, maar een paar flinke klappen is al genoeg. 

Je kan de kip hierna bakken in een koekenpan en een beetje kokosolie of olijfolie. 

Tijdens het bakken van de kip kan je beginnen met het voorbereiden van de andere ingrediënten. 

Begin met het halveren van de groene druiven. Dit gaat het beste met een gekarteld mesje. 

Daarna kan je appel snijden, was deze wel even goed voordat je begint. Wij hebben de schil erop gelaten voor de extra vitamines. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de appel eerst even te schillen.

Als sla hebben wij een slamix gebruikt van een bekende supermarkt om de hoek. Je kan hier natuurlijk in variëren al hoewel de gesnipperde gele wortel een belangrijk ingrediënt in de salade is. Door de wortel krijgt de salade iets meer bite en wortel is natuurlijk hartstikke gezond! 

Als dressing voor de salade gebruiken we balsamico en extra vierge olijfolie. Dit geeft een heerlijk zuurtje aan de salade. Voeg voor extra smaak ook wat zout en peper toe aan de dressing.

De kip is ondertussen bijna klaar met garen. Om dit te controleren kan je een satéprikker in de kip steken. Als de kip nog niet gaar is komt er roze vocht uit. Als de kip wel gaar is het vocht helder. 

Je kan de borden nu opmaken. Verdeel de salade en andere ingrediënten op het bord, snij de kip in mooie plakken en leg het boven op de kip. 

Eet smakelijk!

salade-met-kip-en-druiven

voedingswaarden-salade-met-kip

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: