bodylab blog

Superfood Broodje Hagelslag

1.04.2014

Sinds de lancering van onze Cacao Nibs en Kokosolie zien we dit broodje vaak langskomen tijdens de lunch. Het is aan het begin wat wennen, maar het is hartstikke voedzaam, snel klaar en gewoon erg lekker. 

Wat heb je nodig?
- Meergranen broodje (+- 120 gram);
- Kokosolie (+- 10 gram);
- Cacao Nibs Rauw (+- 30 gram).

Bereidingstijd: 5 minuten
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

ingedriënten-superfood-broodje-hagelslag 

Wij hebben gekozen voor een meergranen broodje, dit omdat de stevige structuur goed bij het recept past. Dit recept is eigenlijk niets meer dan het broodje besmeren met kokosolie en beleggen met Cacao Nibs. Het enige obstakel is dat de kokosolie op kamertemperatuur niet goed smeerbaar is. Dit kun je oplossen door je mes te verwarmen, de kokosolie in een verwarmd bakje te doen of het even op een lage stand in de magnetron te doen. 

eindresultaat-superfood-broodje-hagelslag

Waarom Cacao Nibs en Kokosolie? 
Ten eerste natuurlijk omdat de combinatie van boter en hagelslag een veelgebruikte is en dit een verantwoorde manier is om het bekende broodje te benaderen. 
Kokos olie behoudt ondanks verwarming zijn voedingswaarde. Rauwe cacao bevat vele anti-oxidanten en bevat in tegenstelling tot normale cacao weinig suiker, slechts 1.5gr suiker per 100 gr. 

Smakelijk! 

voedingswaarde-superfood-broodje-hagelslag

New Call-to-action

 

Topics: Voeding, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: