bodylab blog

Tonijnsalade

19.02.2015

Het is niet voor niets dat veel sporters, fitnessers en bodybuilders veel tonijn eten. In deze heerlijke vis zitten ontzettend veel eiwitten, die natuurlijk goed zijn voor het herstel van de spieren. Ook bevat tonijn ook nog eens veel gezonde vetten die belangrijk zijn voor sporters, zoals omega 3 vetzuren.

Tonijn is in iedere supermarkt verkrijgbaar omdat de vis vaak ingeblikt wordt. Hierdoor is het langhoudbaar en kan je het gemakkelijk overal mee naar toe nemen. De tonijn in blik is vaak verkrijgbaar met verschillende toevoegingen. Zo kan je vaak de keuze maken uit tonijn in zonnebloemolie, olijfolie, water of tomatensaus. Tonijn in water is natuurlijk de meest calorie-arme, handig als je op dieet bent. Sommige mensen genieten van de tonijn rechtstreeks uit blik.

Wij houden er meer van om de tonijn aan te maken met wat verschillende ingredienten waardoor de tonijnsalade iets smeuiger en wat voller van smaak wordt. We hebben hier gekozen voor de meest basic versie van tonijnsalade. Je kunt natuurlijk ook afwijken van dit recept. Voor gezondere versies kan de mayonaise uitgeruild worden voor griekse yoghurt of avocado en je kan ook ingredienten als appel (voor meer frisheid) of spaanse peper (voor wat meer pit) toevoegen. 

Wat heb je nodig? 

  • 2 blikjes tonijn (uitlekgewicht: 260 gram):
  • 1 flinke eetlepel mayonaise (+-20 gram);
  • 1 kleine rode ui (+- 80 gram);
  • 2 eetlepels gesneden augurken (+- 20 gram);
  • Peper;
  • Zout.

Moelijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bereidingstijd: ca. 5 minuten

We beginnen met de het open maken van de blikjes tonijn. Zorg ervoor dat de olie of water goed uit het blikje is weggelekt. Je kan dit doen door de bovenkant van het blikje even goed in te drukken en de olie of water in de gootsteen te laten lopen. Doe de tonijn nu in een schaal of mengkom. 

foto's-van-stappen-recept-tonijnsalade

Begin nu met het snijden van de rode ui. Probeer dit in zo klein mogelijke stukjes te doen. Voeg de rode ui toe aan de tonijn. Hierna kan je de augurk snijden (mocht je die niet in kleine stukjes gekocht hebben). Voeg deze na het snijden ook toe aan de tonijn. Hierna kan je beginnen met het op smaak maken van de tonijn. Voeg daarvoor peper en zout toe. Voeg niet meteen teveel peper en zout toe. Je kan er altijd later nog meer aan toevoegen. Hierna kan je voor de smeuigheid een eetlepel mayonaise, griekseyoghurt of geprakte avocado toevoegen. Meng de ingredienten met een vork goed door elkaar. Als alles goed verdeeld is, is de tonijnsalade klaar voor gebruik. Heerlijk op een broodje of op toast bij de borrel. 

Geniet ervan!

eindresultaat-tonijnsalade

voedingswaardetabel-tonijnsalade

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: