bodylab blog

Verse Spinazie op mediterraanse wijze

22.04.2014
Een eenvoudige manier om verse spinazie om te toveren tot een heerlijk, smakelijk gerechtje. Ideaal om als tussendoortje even snel in elkaar te zetten of als groente bij de maaltijd. Heerlijk bij een stukje vis of kip. 

Wat heb je nodig?
- Verse spinazie 
- Knoflook 
- Citroensap 
- Kokosolie 
- Versgemalen zeezout 

Bereidingstijd: 8-10 minuten 
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk 

ingrediënten-spinazie-mediterraanse-wijze

Was de verse spinazie goed af met koud water en laat dit even uitlekken. Je kunt ook voorgewassen spinazie kopen om je deze handeling te besparen. 

Snij een teentje knoflook in zo fijn mogelijke stukjes. 

stap-1-spinazie-op-mediterraanse-wijze 

Neem een theelepel Kokosolie en doe dit in een wokpan. Laat de kokosolie rustig warm worden en doe de knoflook in de pan. 

Voeg de verse spinazie toe aan de wokpan en roer het enkele keren om zodat het gelijkmatig bakt. 

Giet een scheutje citroensap bij de spinazie en nog even enkele minuten om en om wokken. 

De spinazie kan direct op het bord voeg er alleen nog een klein beetje versgemalen zout aan toe en je kunt het direct serveren! 

eindresultaat-spinazie-op-mediterraanse-wijze

Topics: Voeding, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: