bodylab blog

Visspies met dragon

21.11.2013

Met deze lekkere visspies combineer je een goede bron van eiwitten met een fantastische smaakbeleving. Je kunt ze bereiden in de oven maar ook met een stukje aluminiumfolie op de barbecue. 

Wat heb je nodig (voor 2 personen)? 

  • 250 gram kabeljauw;
  • 200 gram gamba’s;
  • 10 gram dragon;
  • 1 rode peper à 50 gram;
  • 1 citroen à 150 gram;
  • 3 el olijfolie (15 gram);
  • 1 teen knoflook (15 gram);
  • houten spiesjes 
  • Citroensap naar wens

Bereidingstijd: 20 minuten 

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk 

visspies-met-dragon-ovenschaal 

Eerst maken we de dressing. Neem hiervoor een bakje waar we de ingrediënten in gaan mengen. Snij eerst wat dragon, rode peper en knoflook in grove stukken. Voeg hier flink wat olijfolie aan toe en laat het geheel een paar uur of een dagje staan om de smaken zo goed mogelijk te laten vermengen. Je kunt het ook direct gebruiken de smaak is dan iets minder intens. 

Snij een kabeljauwmoot van ongeveer 125 gram in 4 gelijke stukken. Doe 2x om en om een stukje kabeljauw en een gamba aan de spies. Neem 2 spiezen per persoon. Leg de spiezen in een ovenschaal en giet de dressing rijkelijk over de spiezen. Doe nog een scheutje citroensap over de spies en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven op ongeveer 200 graden. 

verantwoord-recept-met-vis 

Na 10 minuten nog even de laatste minuten de grilstand gebruiken om de gamba’s knapperige te krijgen. 

Eet smakelijk! 
voedingswaardentabel-van-gezonde-vis-recept

New Call-to-action

Topics: Recepten, Recepten afvallen, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: