bodylab blog

Whey Praline

6.11.2013

Dit whey recept is lekker, verantwoord ook nog eens simpel te maken, in vijf simpele stappen kun je genieten van een bord vol pralines.

Wat heb je nodig? 
- 200 gram vetarme kwark;
- 60 gram geraspte kokos;
- 4 Scoops Whey Protein Chocolade en/of Coconut (= 48 gram);
- Stevia;
- 15 gram almond Flakes;
- Oreo-koekjes (Dit kun je i.v.m. de calorieën eventueel weglaten, voor het berekenen van de voedingswaarden is dit ook gedaan.)

Moelijkheidsgraad: Gemakkelijk
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Verdeel 200 gram magere kwark over twee kommen of kleine schaaltjes en voeg per kom 30 gram geraspte kokos toe. Hierna voeg je per kom 2 scoops whey toe, dit staat ongeveer gelijk aan zo’n 70 gram whey. Meng dit alles goed door elkaar, het is belangrijk dat het één geheel wordt zodat de smaak van de whey goed wordt verdeeld.

Plaats de kommen in de vriezer en zet je timer op 15 minuten. Nadat de tijd is verstreken haal je de kommen uit de vriezer. Door de inmiddels hardere structuur van de magere kwark kun je er gemakkelijk balletjes van maken. 

Bijna klaar, nu kun je de Whey Pralines versieren naar wens. Dit kun je bijvoorbeeld doen met geraspte kokos, het amandelschaafsel of de versnipperde oreo koekjes.

Zet de balletjes om af te koelen nog even in de koelkast.. 

stappenplan-whey-protein-pralines

Eet smakelijk!

voedingswaarde-whey-protein-pralines

New Call-to-action

Topics: Recepten, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: