bodylab blog

Zwarte bonen Brownie

11.01.2017

Marly Nooijen sluit haar blog over bikinifitnesswedstrijden (link) af met “geniet”. Speciaal daarvoor heeft ze dit lekkere recept gemaakt. Genieten maar wel op een verantwoorde manier. De basis van deze brownie is zwarte bonen. Klinkt gek en niet meteen lekker, maar oh men, dit is zeker genieten! Het recept is klaar in een half uurtje dus je hebt genoeg tijd over om nog de gym in te gaan! Enjoy!

Wat heb je nodig?

• 130 gram Zwarte bonen
• 1 Ei (incl. dooier)
• 17 gram Dadels 
• 15 gram Bodylab Raw Cacao Powder
• Kaneel
• Vloeibare zoetstof

Om te beginnen meet je alle ingredienten af en zet je de oven alvast aan op 180 graden. De zwarte bonen moet je voor het afwegen eerst even afspoelen en uit laten lekken. 

Voeg daarna alle ingrediënten samen in een blender of gebruik een staafmixer. Zorg voor een glad beslag

Schep het vervolgens over in ‘siliconen kuipjes’ of gebruik een bakvorm met bakpapier. Zet het de oven en bak de brownie in 15-25 minuten gaar.

zwarte-bonen-brownie

Laat het even afkoelen en genieten maar! 

Meer koolhydraten? Voeg meer dadels toe of fruit zoals bijv. banaan. Meer vet? Denk aan stukjes cacao nibs, noten, kokosolie of misschien 1 eitje extra. Meer Eiwitten? Voeg whey proteïne toe of gebruik liquid egg whites van bodylab24.

voedingswaarde-zwarte-bonen-brownie

New Call-to-action

Topics: Recepten, Alle artikelen

Written by Team Bodylab

Bodylab is specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van training en sportvoeding.
Find me on: